Bureau

Jules Beckers Architecten is een ontwerpbureau dat projecten op architectonisch en stedenbouwkundig gebied realiseert samen met burgers, opdrachtgevers en bouwpartners. We verbeteren dorp en stad door de oplossingen die we bedenken en de gebouwen die we maken.

Met groot respect voor de bestaande omgeving ontwerpen we een nieuwe omgeving die ruimte biedt voor de fantasie van de mensen. De bewoner, toevallige passant of toerist moet zich er thuis voelen en geïnteresseerd en verwonderd raken in wat hij ziet.

Hergebruik van materialen, gebouwen en geschiedenis is leidend in onze benadering voor een nieuwe ontwerp opgave. Deze elementen versterken de identiteit van onze projecten en maken dat het een brug slaat tussen verleden, heden en toekomst voor de nieuwe bewoners en gebruikers. Hierdoor ontstaat een nieuw verhaal, dat een meerwaarde geeft aan de door ons bureau gecreëerde architectuur en stedenbouwkundige context.

Innovatieve en duurzame ontwerpoplossingen zetten we op een verantwoorde manier in ten faveure van de bewoners en gebruikers. Hierbij staat niet de techniek maar de mens centraal.

Team

ir. Jules Beckers
ir. Ralph Hendrikx

Partners

Architectenbureau Beckers

BAM Wonen

Euregiodoc.eu

Fek Hekwerken

Gemeente Peel en Maas

Gemeente Simpelveld

Helwig

Kunstencentrum Signe

Mijnwater Project

Smeets Bouw

Street Art Cities

Samenwerkingen

BICMultimedia

Fabrice Hermans kunstenaar

Han Rameckers

JOOS VAN BARNEVELD kunstenaar

Marijke de Goey kunstenaar

Philip Driessen fotografie

Quik Lin Felton kunstenaar

Tamar Frank kunstenaar

Tanja Ritterbex kunstenaar

Tejo Haas Productions